School Committee will be meeting on Thursday, September 14, 2017 at 6:00 PM in the Walsh School Committee Room, 5th Floor, Town Hall.

The School Committee will be meeting on Thursday, September 14, 2017 at 6:00 PM in the Walsh School Committee Room, 5th Floor, Town Hall.

The docket for the meeting is attached, copied below, and can be found at this link. http://brooklinema.gov/AgendaCenter/ViewFile/Agenda/_09142017-5178

DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING
THURSDAY, SEPTEMBER 14, 2017
6:00 PM – 8:30 PM
WALSH SCHOOL COMMITTEE ROOM, 5TH FLOOR, TOWN HALL
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
THE PUBLIC IS INVITED TO ATTEND.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (David Pollak)
a. Calendar: See Page 3
b. Consent Agenda
i. Past Record: July 10, 2017 School Committee Workshop
ii. Student Trip Application: Brookline High School Model UN Club to Storrs, Connecticut; November 3, 2017-November 5, 2017
6:05 PM (15 minutes total; 3-5 minutes/person, depending on number of speakers)
2. PUBLIC COMMENT People may sign up in advance, or sign in upon arrival.
6:20 PM (15 minutes)
3. INTRODUCTION OF NEW STAFF (Andrew Bott)
6:35 PM (1 hour and 5 minutes)
4. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
6:35 PM (45 minutes)
a. Discussion of 2017-2018 District Goals (Andrew Bott, Mary Ellen Dunn, Nicole Gittens, Sam Zimmerman,
and Ben Lummis)
7:20 PM (20 minutes)
b. Brookline High School Expansion Update (Susan Wolf Ditkoff)
i. Proposed Vote to Approve a Contract in the Amount of
$239,994 with Hill International (Owner’s Project Manager) and a Contract in the Amount of $1,500,000 with William Rawn Associates (Designer Services)
7:40 PM (5 minutes)
5. STUDENT REPORT (Maddie Nagler)
7:45 PM (10 minutes)
6. SUPERINTENDENT’S REPORT (Andrew Bott)
7:55 PM (30 minutes)
7. SUBCOMMITTEE REPORTS
a. Finance (Beth Jackson Stram)
b. Capital Improvements (Helen Charlupski)
c. Curriculum (Barbara Scotto)
d. Government Relations (Helen Charlupski)
e. Policy Review (Ben Chang)
f. Additional Liaisons and Updates
i. Report on July 10, 2017 School Committee Workshop (David Pollak)
8:25 PM (5 minutes)
8. NEW BUSINESS
9. ADJOURNMENT